Lorie-tan szekrénye
To do list

Bejegyzés:

● 

Amit követek:

● Horizon Zero Dawn 
● Legend of Zelda:
Breath of the Wild
● Vikings (S02E07)
● Sherlock (S03E03)
● Tudors (S02E04)
● The Last Kingdom (S01E03)
● Ousama Game (E06)
● Mahoutsukai no Yome (E06) 
● New Danganronpa V3 
● Prince of Tennis
(Már harmadjára...
Imádom. S01E06)

Amivel kokettálok: 

● Reign
● Gunpowder
● Narcos
● Downton Abbey
● Black Sails
● Mi kis falunk
● Terápia
● Game of Thrones S08
● House of Cards S06
(nagyon várom! és hiszek benne!)
● The Crown S02
(nagyon várom!)
● The Witcher
(nagyon-nagyon várom!)
● 3gatsu no Lion
● Haikyuu movies
● Free! movies

 
Tájékozódj

● Szekrényajtó
● Hol vagyok?
● Lorie
● Parafatáblám 
● Vendégkönyv
● Reklámkönyv

 
Rókáim

>>Facebook<<
13 / korlátlan
 

 

Ikonra vár: -

 
Oh my Plurk!
 

Szekrényajtó

10. Orgona és áfonya

2015.11.03. 14:59, Lorie-tan
Avagy random egyperces

Aznap este is késő estig dolgozott, mint mindig. Suzuya kettőt koppantott a zárt szobaajtón, a válasz pedig egy tompa, álmos "gyere be" volt. A szolgálófiú egy kezével egyensúlyozva megfogta a tálcát, másik kezével pedig benyomta a fémesen síró kilincset. Nem zavarta a laptopja fölé görnyedő, szemmel követhetetlen tempóban dolgozó férfit, csak letette a jobbjára a tálcát.
- A mai vacsora teriyaki* kacsahús, köretnek rizs furikakéval**, egy kis pohár szakéval***
- Köszönöm, tedd csak le. - A férfi úgy válaszolt, hogy még csak fel sem nézett a monitorból. 
Suzuya megdöntötte a derekát, majd magára hagyta úrfiját. Elmosogatott, kiteregetett, kivasalta Ryuichi holnapi ingét, rendet tett a nappaliban, mielőtt újra kopogtatott a kiürült tányérok reményében.
- Úrfi?
Ezúttal azonban nem érkezett válasz. Suzuyát aggasztotta a csend, így nem is szorult további győzködésre - benyitott. A férfi jobbján ott feküdt a kiürült tálca, a helyiséget pedig halk monitorzúgás, és valamivel erősebb, ritmusos szuszogás töltötte meg. Suzuya először meglepődött a különös képen, mely egy pillanattal később bárgyú mosolyt fakasztott az ajkaira. Nem volt szíve felébreszteni az éjjel-nappal robotoló gazdáját. Tudta jól, min dolgozik, ezért mindent elmentett, mielőtt leállította, majd kikapcsolta volna a laptopot. Az ágy szélén összehajtva heverő pokrócért nyúlt. Halkan szétnyitotta, majd gondosan, vigyázva, hogy ne ébressze fel Ryuichit, a hátára terítette. Az asztalra hajlott férfi kisimult vonásokkal szendergett tovább az édes orgonától és kesernyés áfonyától illatos szobában.

Lorie-tan

*Egy, a japán konyhában használatos főzési technika, amiben az ételt szójaszósszal, mirinnel és cukorral roston sütik vagy grillezik.
**Száraz, japán fűszer, amivel meghintik a rizst.
***A japánok ősi alkoholos itala, ami rizs erjesztésével készül.

 

9. Mamma mia!

2015.10.25. 22:53, Lorie-tan
avagy egy félig kritika

Anya mostanában nagyon maga alatt volt. Volt neki egy színjátszó köre alsós gyerekekkel, szombat reggelenként. Nagyon szerette, a gyerekek is szerették, de valami háttérbeli sárdobálás következtében végül hosszas harcok után lehúzta a rolót. Nem csak ez tett hozzá a rosszkedvéhez - a kevés munka, a magány, egyéb apróságok mind közrejátszottak, azonban véglet a tanoda tette be a kaput. Nézni is rossz volt, ezért a nagyival szövetkeztem. Hogyan is vidíthatnám fel? Anya nem titkoltan színésznő, ezért valahogy sosem mertem a színház körül gondolkodni, ha programról volt szó, de végül is a nagyi meggyőzött, hogy anya szeret színházba járni. El is kezdtem intézkedni. Darabot választottam, aztán megkértem Krisztát - aki a Madách Színház szervezésén dolgozik -, hogy segítsen. Végül is félretett nekünk 3 jegyet a Mamma mia! című zenés színdarabra. Szerintem ezt a történetet, zenei világot a 2008-as film óta mindenki ismeri, de aki nem, annak itt a wikipedia link. Szóval végül is invesztáltunk bele egy kicsit, így 25-én este 7 órára lett 3 jegyünk a 3. sor 9-10-11-es székére. Anya, én, és az öcsikém, Barnabás mentünk. 

A szereposztás a következőképpen alakult: 

Donna Sheridan Gallusz Nikolett
 
Sam Carmichael Stohl András
 
Sophie Sheridan Muri Enikő
 
Bill Austin Hajdu István
 
Harry Bright Molnár László
 
Tanya Ladinek Judit
 
Rosie Sáfár Mónika
 
Sky Sánta László
 
Lisa Lapis Erika
 
Eddie Berényi Dávid
 
Ali Trecskó Zsófia
 
Pepper Ekanem Bálint Emota
 
Valamint Baranyai Annamária
Barát Attila
Foki Veronika
Mező Zoltán
Szentirmai Zsolt
Wégner Judit

Nem tudom, miért, de én egy kis volumenű, középszerű előadást vártam (tényleg nem értem utólag magamad, ez A Madách Színház jogvédett produkciója). Kezdjük a jó dolgokkal, mert azért akad itt bőven. Az én abszolút kedvencem Ladinek Judit volt. Összeszégyellhetné egy kicsit magát, amiért negyvenen túl ilyen combja, melle van. Fantasztikusan táncol, pontosan énekel, végig mosolyogva és élvezve, eleganciával fűszerezve az előadását. Anya Sáfár Mónikát tette az első helyre, nekem ő harmadik lett. Elképesztő bájjal, humorral fűszerezte meg a duci, öreg Rosie szerepét. A második helyen nálam Stohl Buci végzett. Annak ellenére, hogy - ez nem titok - igen, alacsony, messze a legerősebb jelenség a színpadon. Akár játszani, akár énekelni kell. Biztos annak is köszönhető, hogy ilyen közel ültünk a színpadhoz, de én konkrétan láttam őt sírni, miközben énekelt. Talán ez sem titok, aki kicsit jártasabb a bulvárhírekben, pontosan tudja, hányadán áll a családjával, épp ezért egy csalódott, megtört, magányos férfi vonyítását a Holdra... hát ki tudná nála szívfacsaróbban előadni? Sánta Lacit tudnám még kiemelni - aki annyira nem is sánta, amilyeneket ugrált, höhö... Pont jó volt. Se túl sok, se túl kevés, pont annyi volt, amennyinek lennie kell. Muri Enikőt pakolom a következő helyre. Akik fgyelemmel követték a karrierjét, azok tudják, hogy ő első sorban nem színésznőként indult. Ellenben igen jó hangja van. Én azonban azt láttam a 3. sorból, hogy egy kis véna is szorult belé. De hát még igen fiatal. Idő formálja a jó bort, lehet belőle valami, ha így folytatja. Szorosan követi Hajdu Steve, aki ugyan bájos volt, humoros, és rendkívüli színész, azonban mintha ezúttal elszámította volna a saját karakterét. Konzekvens maradt, azonban az én olvasatomban az ő szerepe nem arról szólt, amit ma este nekem mutatott. 

Most pedig öleljétek magatokhoz azt a sok szépet és jót, amit most elmondtam, mert Gallusz Niki, gyerekek... Messze a legvérszegényebb színpadi alakítást nyújtotta, amit hosszú évek alatt volt szerencsém látni. Vitathatatlanul fantasztikus hangja van, kifogástalanul énekel, mozgáskultúra is szorult belé... Na, színészi véna, az nem. Olyan volt, mikor ő volt színpadon - márpedig elég sokat volt, mivel hogy ő a főszereplő -, mintha transzparens lenne. Semmi természetesség nem volt benne. Ő eljátszotta, hogy megy, ő eljátszotta, hogy sír, ő eljátszotta, hogy mérges. Ellentétben a stáb mások felével, akik majd megszakadtak, hogy a néző jól érezze magát. Elképesztő. Én még ilyet nem láttam. 

Nem tudom, ki felelt a parókákért, de vele szívesen elbeszélgetnék. A parókának az a lényege, hogy ne vegye észre a néző, hogy paróka. Fogjátok rám, hogy jó, 3. sorból túl éles a szemem, ha észreveszem, hogy Muri Enikőre ragasztva van a paróka, de ez az egy dolga volt annak, aki a parókákkal kellett volna, hogy foglalkozzon. Egy kis lágyítás a végére. A koreográfiák elképesztően pontosak és szórakoztatóak voltak. Láttam már szintén jól működő koreográfiát, de gyakran elszúrják azzal, hogy túl sok embert pakolnak a színpadra, a táncosoknak meg alig van helyük mozogni. Na, ez nem ilyen volt. A koreográfus itt mindig tudta, meddig szabad elmenni, mennyit szabad markolni, mit szabad csinálni. Mivel credit, meg minden, ők is megérdemelnek egy releváns részt ebben a bejegyzésben.

 
Koreográfus Tihanyi Ákos
 
Díszlettervező Bátonyi György
 
Jelmeztervező Szűcs Edit
 
Zenei vezető Kocsák Tibor
 
Animáció Vízvárdi András
 
Világítástervező Madarász "Madár" János
 
Hangmérnök Ditzmann Tamás
Farsang Áron
Kálmán Sándor
Tóth Zoltán
 
Szcenikus Szűcsborus János
 
Karmester Erős Csaba
Kocsák Tibor
Zádori László
 
Koreográfus asszisztens Molnár Ferenc
Rieberger Anita
 
Zenei asszisztens Kutschera Éva
 
Korrepetitor Axmann Péter
Erős Csaba
Szegeczky Ágnes
 
Kóruskorrepetició Lovas Gabriella
 
Tánckar korrepetíció Czakó Dóra
 
A rendező munkatársa Vaszilenko Eugenia
 
Játékmester Bencze Ilona
 
Rendező Szirtes Tamás

Összességében erős négyest adok az előadásra. Ha valaki szerette a filmet, annak melegen ajánlom a budapesti előadást is. Tény, borsos az ára, azt azonban garantálom, hogy csalódni nem fog. 

Lorie-tan

 

8. Ősz

2015.10.18. 14:08, Lorie-tan
Avagy színek és Tsutomu

Szeretem az őszt. Kisebb koromban puszta egóból szerettem, mert ősszel születtem, és minden évben nagyon vártam a születésnapomat. Iskolásként sokat tanultam a szimbolikájáról, élettani jelenségeiről, azonban nem hogy megutáltam volna, ettől még jobban elkezdtem szeretni. Ahogy elkezdtem felnőni, megtöltöttem, kiszíneztem magamnak a saját őszömet. Megláttam benne azt, ami csak nekem szép - a színeit, a hidegét, az esős napjait, a pocsolyákat, a lehullt levéltakarót, az erdő állatait. Mint láthatjátok, évszakhoz illő köntöst kapott az oldal. Kissé egyszerű talán, de én mindig beleképzelem magam a fejléc őszi erdejébe. Az is vitathatatlan tény, hogy a csererókáknak is százszor otthonosabban áll a narancsos-vöröses háttér.
Mostanában nagyon motivációvesztett voltam. Nem volt kedvem kimozdulni, emberekkel találkozni, órákra járni sem. Az elmúlt egy hét gyakorlatilag kockulással telt. Ez nem az a fajta bezártság, ami aggodalmat okoz a szülőknél, hanem az a jóleső bezárkózás, amikor van meleg tea, folyamatos internet, és pár jó anime (Tamako market, Eve no jikan).
Szerintem nem titok, hogy a róka a kedvenc állatok. Pont valamelyik nap számoltam össze, hogy öt rókás plüssöm, díszem van. Ezt pedig anyától kaptam, hogy jobb kedvem legyen.  

A Nagy Motiválatlanságban közrejátszott a kontroll a doktornőnél. Nem történt igazából semmi baj, viszont 5 hét eredménytelen diéta az egész családot megviselte, engem pedig igencsak a kiborulás szélére sodort, és sajnos épp a doktornő székében robbant ki belőlem. Kaptam étrendkiegészítő gyógyszert, amiről azt kell elmondjam, hogy nem hittem benne, de 5 hét után ma láttam először nagyobb elváltozást a mérlegen. Persze, eddig is felment 10, lecsúszott 20 deka, aztán megint visszajött... Ma reggel azonban 90 deka mínuszt mutatott a mérleg. Nem tudom, ezek után mi lesz, hogy lesz, de most megpróbálok ennél is jobban odafigyelni.  
Most nem tudok annyi frisst felmutatni, mint a legutóbbi bejegyzésben, ugyanis a kedvtelenség ily módon is kihatott rám. Azonban a Csábításból Jeles oldalán meghirdetett rajzverseny egy picit visszahozta a motiváltságomat. A másik munka pedig egy Dórinak szánt, enyhén félresikerült rajz. Régen is tapasztaltam már, hogy nem tudok bal oldalra rajzolni. Azt hiszem, ez a munkám prezentálja leginkább, hogy miért is mondom ezt.

 

Lorie-tan

 

7. Pöpp rajzos friss

2015.10.08. 13:27, Lorie-tan

A legutóbbi bejegyzés óta semmi korszakalkotó nem történt, így úgy döntöttem, most nem élménybeszámolót kaptok, hanem egy rajzos frisst az elmúlt hét hangulatáról. Csemegézzetek. 

  

Lorie-tan
 

6. Radikális változások

2015.09.19. 09:18, Lorie-tan

Bizony, számos dolog történt az utolsó blogbejegyzés óta. Hol is kezdjem csak? Először is, levelezek egy külföldön élő rokonnal, aki meghívott magukhoz huzamosabb időre lakni. Én meg kapva kaptam a lehetőségen, ugyanis nem titok, hogy az életem nem Magyarországon szeretném leélni. A dolog azonban ennél sokkal bonyolultabb. Nem tudom, mennyire vagytok otthon vízum-ügyben, ezért elmesélem. Különböző vízum-típusok vannak - huzamosabb, 90 napos tartózkodásra (pl. nyaralás, kezelés) turista vízum, üzleti vízum (konferenciákra, tárgyalásokra érkezőknek), bevándorló vízum, stb. A helyzet az, hogy ha kimennék 3 hónapra, munkát akkor sem vállalhatok a törvény értelmében, mert jön egy ellenőrzés, és akár még az országból is kiutasíthatnak. Munkát csak akkor vállalhatok, illetve csak akkor igényelhetek munkavállalói vízumot, ha fel tudom mutatni a másik féllel előzőleg megkötött munkaszerződésemet. Azonban aki turista vízummal rendelkezik, az nem is kaphat munkaszerződést. Nem is kereshet munkalehetőséget. Úgyhogy a rokonom, meg mi is arra gondoltunk, hogy kimegyek, kihasználom ezt a 3 hónapot arra, hogy felhalmozzam a kapcsolati tőkét, aztán ha hazajöttem és szerencsém lesz, rajtuk keresztül hozzájutok a munkaszerződéshez.
A másik gyökeres változás az alkatomból fakad. Sosem voltam egy könnyű lány, mindig volt rajtam valamennyi felesleg. Azonban közel sem ettem annyit, ami a jelenlegi túlsúlyomat indokolná. Sok mindent kipróbáltam, számtalanszor diétáztam, fogadtam meg, hogy mozogni fogok, valahogy 2-3 kiló után mindig megállt a fogyás, akármeddig csináltam, próbálkoztam. Anya végső elkeseredésében (sokkal inkább az egészségemet, mint a megjelenésemet féltve) felkeresett velem egy dietetikust. A hölgy ránézett egy korábbi vérleletemre, és egyből megállapította, hogy súlyosan glutén- és fehérjeérzékeny vagyok. Hallottam már erről korábban, de azt hittem, ez ilyen divat. Gluténmentesen enni. Gondoltam, biztos egy csomó pénzbe kerül, és nehéz hozzájutni. Hát nem erről van szó. Az én szervezetemmel ugyanis az a helyzet, hogy nem jól bont le bizonyos bevitt anyagokat - a glutént és a fehérjét. De mivel a bevitt anyagot el kell raktározni, a szervezetem mindebből zsírt csinál. Kiskoromban laktóz-érzékeny voltam, ami igen komoly tüneteket csinált. Szakemberek szerint ezt ki lehet nőni, a dietetikus hölgy szerint azonban ez egyáltalán nem így van. Ha valaki érzékenységgel születik, akkor érzékeny is marad. Úgyhogy beállított a hölgy egy glutén- és fehérjementes diétára, melyről bővebben itt olvashattok. Ez volt egy hete, de egyelőre csak 10 dekát sikerült leadnom. A szomorú ebben az, hogy ez egy életforma, tehát életem végéig kell ezzel az étrenddel élnem. Cserébe viszont állatólag, amint kiürül a glutén és a fehérje a szervezetemből, le fognak szépen csúszni a kilók.   
Utolsó frisselni- és bejelentenivalóm nem más, mint hogy belefogtam egy akkreditált, gyorstalpaló képzésbe rendezvény-, esküvő- és utazásszervezés témában. Az ötletet nem más adta, mint hogy a nyelvtudásom önmagában kevés, kéne mellé egy gyakorlati alapú tudás is, és egy olyan szakmára esett a választásom, ahol tudom használni a kreatív gondolkodásom, esetleg a kézügyességem is. Már két órán is voltam, a tanárnő egy nagyon neves rendezvényszervező, ő adja át nekünk a szakma legjavát. Eddig élvezem, bár igazság szerint minden, amit tanulunk, kapcsolható valamilyen szinten az alapvető műveltséghez. Volt elfekvőben egy másik gportal-os oldalam, így úgy határoztam, beáldozom erre a célra, így mindent, amit tanulok, azon az oldalon publikálok. Akit érdekel: Lorie rendezvény-, esküvő- és utazásszervező weboldala.

Ennyi frisst tudnék legutóbb óta felmutatni. Ismételten jelentkezem, ha valami rendkívüli történik velem. Kérdezni nyugodtan lehet a hozzászólásokban.

Lorie-tan

 
Csatlakoztam


#TringRocks

 
Szekrényem

● Rajzaim
● Mangáim
● Fotóim
● Írásaim
● Elérhetőségeim

 
Társalgó


A szerkesztő: 
Lorie
Az oldal indult: 2013. január 26
Kommentálás előtt: 
Cset- és csereszabályzat
Visszatérőknek: Csetikonok

 
Sententia
Az örökös vita...
Kávé vagy tea?

Kávé minden mennyiségben
Tea minden mennyiségben
Mindkettőt szeretem, a hangulatomtól függ
A körülményektől függ. Ha valakivel találkozom, kávé, ha szombat este egy kicsit fázok otthon, tea
Egyikért sem rajongok igazán, inkább... (chat)
Szavazás állása
Lezárt szavazások
 
Ajtó
Felhasználónév:

Jelszó:
SúgóSúgó
Regisztráció
Elfelejtettem a jelszót
 
Az erdő rókái
Indulás: 2013-01-26
 

Figyelem! Az oldalon fellelhető minden rajz, fénykép, írás az én szellemi tulajdonomat képezi. Másolás, lopás büntetőjogi következményeket vonhat maga után! 


Karácsonyra szép AJÁNDÉK egy Személyre szóló asztrológiai elemzés! Kinyomtatva és bekötve örök emlék marad!    *****    ***MUNKALEHETÕSÉG!*** Új cég, új lehetõség, ingyenes regisztráció! Ugye tudod, mit jelent elsõk között lenni...?!    *****    A legfrissebb videojátékokról olvashatsz híreket! Elemezzük a Call of Duty sorozat legújabb részét World War II    *****    A RENDKÍVÜLI horoszkóp akciók Karácsonyig tartanak,most rendelj saját illetve szeretteid részére elemzéseket. Kattints    *****    Blog, Videojátékok, Szórakozás, Technika! Call of Duty: WWII és sok más!    *****    Légy te is egy Új Márka Elsõ tagjai között ahol Azonnali 28%haszonhoz juthatsz!Részletek:huncalifeandme@gmail.com    *****    Nyerj akár 1 millió forint értékû bitcoint. A játék ingyenes.    *****    Tudtátok, hogy a Csiga-biga gyerekdalban eredetileg szó sincs tûzrõl?    *****    LEGYÉL FARMASI TANÁCSADÓ VAGY VEZETÕ! OTTHONI MUNKA, MAGAS KERESETI LEHETÕSÉGGEL! HA MOST CSATLAKOZOL, MÉG NYERHETSZ IS!    *****    Mi mennyi 2018 - Árak, változások 2018 - minimálbér, családi pótlék, adókedvezmények 2018    *****    Légy te is a Farmasi csapaom tagja!!!    *****    Születési,baba,hold horoszkóp,elõrejelzés,párkapcsolati elemzés,fogamzási képlet! Ingyenes tanácsadás!Várlak!Kattints!    *****    A Dynasty és a TVD 8.évadából megismert színésznõ, Nathalie Kelley elsõ hazai rajongói lapja. KATT! KATT! KATT!    *****    WISE-VOGUE | SZISSZ ÉS KLAU BEAUTY-FASHION BLOGJA TERMÉKTESZTEKKEL, TIPPEKKEL, ÖTLETEKKEL A MINDENNAPOKRA // WISE-VOGUE    *****    Charmed - Új külsõ - Még több tartalom - Még több információ, érdekesség - CHARMED - Bûbájos boszorkák - Varázslat - Cha    *****    Karácsonyra AJÁNDÉKOZZ szeretteidnek, barátaidnak SZEMÉLYRE SZÓLÓ HOROSZKÓP ELEMZÉST 3 ÉVES ELÕREJELZÉSSEL!    *****    Szerinted melyik könyvet kellene elolvasnom? Melyik film érdemes arra, hogy megnézzem? - Mementoim.Blogspot.hu    *****    Születési horoszkóp + 3 év elõrejelzés + Felszálló holdcsomópont,Chiron, Lilith 2000 Ft. + ingyenes konzultáció. Most!    *****    Szerinted melyik könyvet kellene elolvasnom? Melyik film érdemes arra, hogy megnézzem? - Mementoim.Blogspot.hu    *****    Exkluzív Karácsonyi Ajándékok - Exkluzív Karácsonyi Ajándékok - Exkluzív Karácsonyi Ajándékok